De reis

We waren keurig om 12:15 uur op Schiphol en omdat we onze tickets als via internet hadden bevestigd (stoelen 3A en 3B), was het alleen een kwestie van de bagage afgeven; bleek de handbagage met ruim 11 kg te zwaar te zijn want je mocht maar 6 kg meenemen. Na het overpakken van de laptop in de koffer was het OK en konden we snel door de douane.

IMG_1057

Het vliegtuig stond al klaar en om exact 13:30 uur begon het boarden; nooit geweten dat er zo veel mensen in een rij willen gaan staan, terwijl je na de controle dus weer gewoon moet wachten. Wij zijn dan ook zo lang mogelijk blijven zitten, waarna de gebruikelijke rituelen van de laatste jaren: riem af, laarzen uit, jas of vest uit, telefoon, sleutels en portemonnee uit je broek en je daarna weer gedeeltelijk aankleden. Om 14:30 uur, een kwartiertje later dan gepland vertrekt het vliegtuig dan richting Cyprus.

IMG_1136

We realiseren ons tijdens de vlucht, dat we nog nooit op de heenreis naar het Oosten zijn gevlogen. Het vliegtuig kent 2 rijen van 3 stoelen en er blijken 2 stoelen leeg te blijven (onze vrienden Vera en Rene, die vanwege het overlijden van Vera haar vader, de reis helaas hebben moeten annuleren’; precies naast Marijke en mij, waardoor we wat meer ruimte hebben.

Aan boord wordt uitsluitend eten en drinken tegen betaling aangeboden, maar je mag gelukkig wel zelf voor versnaperingen zorgen. Wij kijken op de iPad een Film (The Craiglist) en de 1e aflevering van de hilarische serie The Big Bang.

IMG_1061

Om 19:10 plaatselijke tijd, landen we op Antalya (Turkije) en verlaat meer dan de helft van de passagiers het toestel omdat zij op hun eindbestemming zijn. Nadat er brandstof is bijgetankt, vertrekken we voor het laatste stukje van 40 minuten naar Ercan, op Noord Cyprus.

IMG_1082

In de vertrekhal wacht een hostess van Corendon ons op en worden we met een touringcar naar ons hotel gebracht, waar we moe rond 22:00 uur aankomen. Het restaurant is speciaal voor ons nog tot middernacht open en onder het genot van een lekkere fles Turkse rode wijn en een Turks biertje, genieten we van een uitstekende maaltijd.

IMG_1087

Uiteindelijk gaan we om 01:00 uur eindelijk slapen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in De reis. Bookmark de permalink .

6 reacties op De reis

 1. thuul zegt:

  voor zo’n relatief klein stukje ben je toch wel veel tijd kwijt het. Valt altijd een beetje tegen.
  maar gelukkig hebben jullie je wel vermaakt!

 2. Jacqueline zegt:

  Dat ziet er goed uit, dat eten! Smullen maar! Veel plezier nog.

 3. Jeannine en Ben zegt:

  Fijn om te horen, we hopen dan ook dat jullie de hele week plezier zullen beleven aan zowel eten en drinken als aan de rest.

 4. René & Vera zegt:

  Geniet ervan. Volgende keer beter!

 5. Paula zegt:

  Lekker dat de heenreis allemaal goed gegaan is, wat grappig dat je een tussenlanding moest maken op Antalya, is dat altijd zo?
  Die maaltijd ziet er wel lekker uit en fijn dat ze het restaurant voor jullie open gehouden hebben!!!
  Gr. Paula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s