Vandaag is alweer onze laatste dat op Cyprus en we moeten uiterlijk om 12:00 uur van de kamer af zijn.
Wij gaan vandaag nogmaals naar Kyrenia en willen nog één keer lekker uitgebreid gaan lunchen aan de pittoreske haven, die door velen als de mooiste van Cyprus wordt beschouwd. Inmiddels weet ik goed de weg en heb ik me snel aangepast en staan we in no time naast het Kasteel van Kyrenia.
De zee is enigszins onstuimig, maar in de verste verte lijkt het niet op het weer van gisteren.
Dat men het op dit eiland, in elk geval aan de Noordelijke, Turkse kant, niet zo nauw neemt, weten we inmiddels, maar wij zijn toch wel enigszins verbaasd bij de aanblik van hoe men hier omgaat met de stroomvoorziening.; open en bloot en dat op een plek, waar regelmatig water over de muur komt.
![]() |
![]() |
Omdat het nog veel te vroeg is om te gaan eten, lopen we nogmaals de winkelstraten door om dan via de boulevard terug te lopen naar de haven.
Hier groeien citroenen en sinasappelen gewoon bij je in de achtertuin.
Een van de redenen waarom Turken naar het Turkse deel van Cyprus komen, is de aanwezigheid van casino’s; ze zijn hier in Kyrenia volop aanwezig.
Als we weer aan de haven komen, schijnt ondertussen een flauw zonnetje en we besluiten om op het grote terras plaats te nemen, dat afgelopen week nog volop in de schaduw lag en bestellen een glaasje wijn en een biertje.
De ober komt ons vragen of we willen eten en laat ons een verse zeebaars zien, die op houtskool gegrild wordt en waarbij we de traditionele mezze krijgen, sla en frietjes; dit alles voor slechts 100,- Turkse Lira, omgerekend iets meer dan Euro 40,- Als hij ons belooft het eten niet eerder te serveren, dan over een klein uurtje, gaan we akkoord.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Het eten is in één woord geweldig; niets te veel gezegd: vriendelijk opgediend en uitstekend van smaak. Na afloop krijgen we koffie en brandy van het huis en ook dat laten wij ons goed smaken.
We lopen langs de haven weer terug naar de auto.
![]() |
![]() |
Onderweg stoppen we even voor deze klassieke Mercedes Benz.
Maar ook de diverse lokale groent- en fruitstallen zijn leuk om te fotograferen.
En wat dacht je van een heuse camping hier op het eiland.
Terug in het hotel, krijgt iedereen nog de kans om een volledige maaltijd te gebruiken, maar na onze copieuze lunch van vanmiddag, houden wij het bij de ons aangeboden brandy en je ziet, ze hebben niet alleen een groot hart op Cyprus, maar ook een ruime hand van schenken.
![]() |
![]() |
Ondertussen gaat de zon langzaam onder en bereiden wij ons voor op de busrit naar het vliegveld, die ongeveer 1 uur zal gaan duren.
We bereiken zonder al te veel problemen het vliegveld Ercan, waar wij nog ruim 2 uur zullen moeten wachten, alvorens het vliegtuig van Corendon ons via Antalya, zal terugvliegen naar Amsterdam Schiphol.
We kopen bij de Taxfree Shop allebei nog een lekker luchtje en een flesje water, waarna we aan boord kunnen.
We zullen pas rond de klok van 3:00 uur op Schiphol aankomen en dan is het nog ruim anderhalf uur rijden naar Bergen op Zoom.
Om 3:28 uur komen eindelijk de koffers.
Om 3:42 uur staan we buiten in de kou te wachten op Rene, die ons komt ophalen, waarna we gezellig met hem en Vera gaan koffiedrinken, alvorens we naar Bergen op Zoom zullen rijden.
Het was een geweldige week en wij kunnen het Noordelijke deel van Cyprus van harte aanbevelen.
Zo, dat duurde wel even dat laatste dagje van het verslag 🙂
Dat visje zag er goed uit, en die brandy ook trouwens.
Heerlijk weekje daar gehad en bedankt voor het meelezen!!
Wel erg laat thuis maar ja dat heb je met die charters.
Gr. Paula